Sms lån

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

For deg som trengte raskt lån på dagen, var sms lån den riktige løsningen en gang i tiden. Iblant er det behov for å låne mindre beløp til varer du er nødt til å kjøpe, eller uforutsette utgifter som måtte dekkes før lønna kom på konto.

Derfor ble sms lån veldig populært i Norge, ettersom du kunne få slike lån på minuttet uten mye mas om kredittsjekk eller innsending av dokumenter. Her får du vite mer om hvordan sms lån fungerte , og hvilke kriterier som gjelder for slike lån.

lån sms

Det viktigste du må kjenne til om sms lån på dagen

Dette var snakk om små lån som innvilges raskt når du trenger det, og søknadsprosessen på sms lån er var regel litt raskere på grunn av dette.

Om du skulle ha behov for et lån over 20 000 kroner, var det nok heller bedre å ta opp et forbrukslån i og med at rentene er mye lavere på sms lån.

Men for dem som trengte et kortvarig lån uten en lang søknadsprosess, var et sms lån på dagen løsningen så lenge de kunne betale dette lånet raskt tilbake.

Dette er hva folk typisk lurte på angående sms lån.

Kan jeg få Sms lån uten kredittsjekk?

Det var mulig å få slike lån uten kredittsjekk en gang i tiden. Men i Norge er bankene nå lovpålagt å kjøre en kredittsjekk når de får inn nye lånesøknader, så dessverre er det ingen vei utenom.

På en annen side, går behandlingen av slike søknader veldig raskt over internett, så du trenger ikke å bekymre deg for at en kredittsjekk vil ta for lang tid.

Du får som regel svar på dagen om lånet er innvilget eller ikke, og lånet blir utbetalt til ønsket konto.

Kan jeg få Sms lån med betalingsanmerkning?

Sms lån var ofte snakk om små beløp, så det var ikke alle banker som ga avslag om du hadde en betalingsanmerkning.

Men i dag er det ikke mulig å få lån før det kjøres en kredittsjekk for å sjekke om du har betalingsanmerkninger.

Det er dessverre ingen vei å omgå dette, uansett hvilken bank du benytter deg av i Norge.

Er det høye renter og gebyrer på sms lån?

I og med at dette var raske lån som ikke gjennomgår en veldig lang søknadsprosess, var som regel renten høyere enn vanlige forbrukslån. Men om du hadde planer om å tilbakebetale lånet ganske raskt, var det ikke snakk om så mye renteutgifter å betale tilbake. Hvis du ønsker å få mer informasjon først, les alle detaljene om et forbrukslån.

Regler for Sms lån i Norge

Små raske lån var lovlig lenge i Norge før det ble slått ned på at det var for enkelt å få slike lån. Mange betalte ikke tilbake, og du kunne låne til flere forskjellige lånetilbydere samtidig.

Det var ikke noe gjeldsregister den gangen som fortalte utlånere at personer har flere lån i andre banker, og derfor ble det også innført nye regler om at alle lån skal gjennom en kredittsjekk.

Derfor ble det innstramminger på hva slags type lån bankene kunne tilby, og sms lån på dagen forvant etter hvert.

Ettersom sms lån ikke eksisterer lengre, kan du fortsatt finne løsninger på å få raskt lån uten sikkerhet. Du kan for eksempel bruke et kredittkort, som har flere fordeler i forhold til et sms lån, eller søke om kontokreditt hos din bank om du skulle ha behov for ekstra penger og har mulighet for sikkerhet i bolig.

Sms lån på minuttet med skyhøye renter

Er det noen der ute som husker text-TV? Det var som regel her du fant sms lån før internett tok over.

Det var reklamer hele tiden om «lån på minuttet» eller «lån på dagen uten kredittsjekk», men det var lite forklaring på hvor mye du skulle betale i renter og hvor raskt du måtte betale pengene tilbake.

Heldigvis er ting mer åpent i dag med forbrukslån, hvor du kan se tilbudene du får inn og vet nøyaktig hvor mye effektiv rente du får på lånet.

Dessverre er det ikke mulig å få sms lån lengre, men det er vel kanskje like greit i og med at det fines så mange andre gode alternativer der ute.

Du får kanskje ikke lån på minuttet eller lån uten kredittsjekk, men du får veldig raskt svar på søknader på nett om forbrukslån elle om du ønsker et nytt kredittkort med kjøpsfordeler.

Fordelene med sms lån

 • Rask søknadsprosess

 • Du fikk lån på dagen uten kredittsjekk

 • Fikk pengene raskt på konto

Ulempene med sms lån

 • Effektiv rente var ofte 30% eller høyere

 • Kort nedbetalingstid

 • Ingen rentefri periode

Et bedre alternativ til sms lån

Trenger du kreditt for hånden når du trenger det uten å måtte søke om et lån, kan et godt kredittkort være løsningen. Du betaler heller ingenting for kortet om du ikke bruker det.

Som regel går det raskt å få innvilget, og i tillegg er det en god del fordeler med slike kort fremfor sms lån.

For det første betaler du rente fra dag 1 med et sms lån, mens kredittkort gir en rentefri periode på 45 dager og oppover.

Så om du hadde planer om et kortvarig lån frem til neste lønning, kan dette være en grei løsning hvor du slipper å betale rente.

Er det snakk om varer du skal handle i butikk eller på nett, har som regel de fleste butikker en eller annen form for kredittkjøp du kan heller benyttet deg av enn sms lån. Men på slike kredittlån får du som regel ikke noe rentefrie dager.

Derfor bør du heller sikre deg et kredittkort som har:

Rentefri periode – De fleste kort har i dag 45 rentefrie dager. Dette betyr at om du betaler tilbake lånet innen kort tid betaler du ingen rente.

Kjøpsfordeler – Du kan til og med spare penger med enkelte kredittkort på bensin, klær, reiser og mye annet du har bruk for. Sørg for å finne et kort som passer best til det du regelmessig handler.

Små raske lån på dagen som sms lån har som regel verken kjøpsfordeler eller rentefrie perioder, og er derfor et mye bedre alternativ å eie et kort som du har i lomma i tilfellet uhellet er ute, eller at du ser et tilbud du ikke kan motstå.

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Legg igjen en kommentar nedenfor.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 billigst sms lån med lav rente (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst sms lån

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk