Smålån

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

Få et lån uten sikkerhet opptil 50 000 kr om du søker til våre banker. Fordelen er en rask søknad som fylles ut på nett, signering med BankID, og så er pengene på konto i løpet av kort tid. Fordelen med smålån er mange, spesielt om det er uforutsette utgifter som du er nødt til å betal i dag, og kan ikke vente til lønna kommer. Her skal vi gå gjennom prosessen for å få søke om smålån på dagen som kan brukes til hva du vil.

smalån

Fordelene med smålån på dagen

Smålån er et forbrukslån som dreier seg om små lånebeløp. Trenger du for eksempel et lån på mellom 5000 til 50 000 kr, blir dette betegnet som et smålån, men beløpet over 50 000 kr blir betegnet som et forbrukslån.

Den største forskjellen er at slike lånebeløp er litt enklere å få innvilget fra bankene i forhold til et forbrukslån på flere hundretusen kroner, og det er langt mer vanlig å ta opp et smålån som har til hensikt å hjelpe deg i en kort periode til du får inn mer penger. Vil du vite mer? Se så på all informasjon om et forbrukslån i Norge.

Typiske eksempler for å bruke smålån er

Ferieturer – Skal du ut å reise i februar, hjelper det lite at feriepengene kommer i juni. Derfor er det mange som tar opp et kortsiktig lån som de betaler tilbake når de får inn ekstra penger, og kan fortsatt få den ferien de drømte om.

Innkjøp – Du holder på å spare til ny TV, men din drømme-TV er på tilbud nå- hva gjør du da? Om du for eksempel kan få 30% prisavslag på din nye TV nå og må betale 13% rente på et lån uten sikkerhet, er regnestykket ganske enkelt – Det vil lønne seg å handle nå og heller tilbakebetale med de pengene du har spart opp.

Bilkjøp – La oss si at du har fått deg en ny jobb og du er nødt til å ha en bil for å komme deg frem og tilbake. Du ønsker å kjøpe deg en billig bruktbil, men finner ut at denne er alt for gammel til å få billån. Da kan et smålån på 50 000 kr hjelpe deg med å skaffe en grei brukbil slik at du kan fortsette i jobben.

Reparasjoner – Fikk du en taklekkasje og fikk avslag om erstatning på forsikringen? Selvfølgelig kan du prøve å krangle deg til å få dette dekket om det skulle være grunn til det, men taket ditt må tettes nå! Da kan et midlertidig smålån være til hjelp for å få dekket slike uforutsette kostnader, og sørge for at familien har et tørt og varmt hjem igjen.

Dette betyr lån uten sikkerhet

Når du søker om smålån er det ikke krav om at du tar pant i egne eiendeler for å få pengene. Dette er en stor fordel om du for eksempel har boliglån fra før og har ikke mulighet til å låne opp mer på boligen.

Bankene krever at du kan stille minst 15% av boligen i sikkerhet for å få innvilget et lån, dette betyr at du ikke kan ha et høyere lån enn 85% av boligens verdi.

Så hva gjør du om du er opplånt til pipa og fortsatt trenger et lite lån? Da er smålån uten sikkerhet det enkleste alternativet, fordi da trenger ikke banken å stille pant i din bolig, bil eller andre eiendeler for å utbetale lånet.

Fordeler med smålån

 • Rask behandlingstid
 • Du trenger ikke å stille sikkerhet
 • Du kan bruke pengene på hva du vil

Ulemper med smålån

 • Høyere rente på lån uten sikkerhet

Så hva er kravene for å få innvilget et smålån på dagen?

Du må først og fremst være gammel nok for å kunne søke om lån. De fleste banker krever at du er over 20 år for å kunne søke om smålån. Du må også kunne vise til at du har fast inntekt og har ingen betalingsanmerkninger per dags dato.

Når du søker blir det tatt en rask kredittsjekk for at bankene skal få en oversikt over din økonomi, og etter dette får du som regel svar på dagen om du kan få et lån eller ikke.

Smålån uten kredittsjekk er tillatt i flere land, men ikke i Norge. Årsaken er at det er satt inn et strengere lovverk på smålån som sms lån eller lån på dagen for å beskytte de mest sårbare låntakerne i landet som ikke er i stand til å tilbakebetale.

Om du derimot har behov for et smålån uten kredittsjekk er dette kun mulig i Sverige eller Danmark. Så har du dobbelt statsborgerskap kan du eventuelt søke i Sverige eller Danmark.

Om du for eksempel pendler på jobb mellom disse landene og har en fast adresse, er det flere alternativer som sms lån eller smålån på dagen.

Få beste effektiv rente på smålån

Ettersom bankene ikke tar sikkerhet i bolig eller andre gjenstander for å gå gi deg et smålån, er betalingsevne den viktigste faktoren de går etter.

For å få den beste effektive rente på smålån er det viktig at du går gjennom økonomien din og opplyser om nåværende gjeld, alle inntekter du har, og at du har en fast jobb å gå til.

Dette er de eneste faktorene som banker stiller i «sikkerhet» for at de skal få tilbake pengene sine. Så jo bedre du er skikket til å betale tilbake, jo bedre effektiv rente får du.

Lån 20 000 kr når du trenger det

Den viktigste funksjonen med små lån er at du får handlefrihet når du trenger det. I enkelte tilfeller kan det være lønnsomt å ta opp et lite lån for å benytte seg av tilbud på varer eller tjenester du trenger, og likevel komme i pluss etter at lånet er tilbakebetalt.

En annen viktig funksjon kan være at du har veldig høy rente på kredittkort gjeld, og trenger litt tid på deg til å tilbakebetale disse pengene. Om du for eksempel har 20 000 kr i gjeld og 24% rente på kredittkortet og får tilbud om et lån med 13% rente, er det helt klart at det vil lønne seg med et smålån på dagen for å tilbakebetale kortet.

Her kan du velge mellom tilbud fra flere banker, for å se hvem som kan gi deg den beste effektive renten på lånet ut i fra dine opplysninger.

expert
Erik Smollon

Auteur

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 bedste smålån (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst smålån

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk