Lån uten sikkerhet

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

Kan du få penger uten sikkerhet i bolig eller bil? Det er det mange som lurer på. Så lenge du kan betale tilbake pengene og har god betjeningsevne, er det ingen årsak til at du ikke skulle få dette. Her skal vi gå gjennom hva et lån uten sikkerhet innebærer, og hva du må være klar over om du vurderer å søke om et slikt lån.
uten sikkerhet laan

Dette betyr lån uten sikkerhet

Med lån uten sikkerhet menes det at banken ikke tar pant i dine verdisaker for at du skal få innvilget et lån. Dette betyr også at banken stiller heller ikke krav til hva du bruker pengene på. I motsetning til et boliglån eller billån, er ikke pengene utbetalt under forutsetningen at du skal kjøpe noe av verdi som banken kan stille i sikkerhet om du ikke betaler.

I og med at bankene tar litt høyere risiko på slike lån og tar kun «sikkerhet» i din betjeningsevne, er naturlig nok effektiv rente høyere på lån uten sikkerhet. Men har du verken bil eller bolig å pantsette, er dette en effektiv måte å få et lån på dagen du trenger det mest. Vil du vite mer om forbrukskreditt? Så les videre her.

Forutsetningene for å få et lån uten sikkerhet

Du må ha dokumenterbar inntekt de siste to årene

Du kan ikke har mer enn 5 ganger inntekten i samlet gjeld

Du må ha nok penger til overs til dine faste utgifter og livsopphold

Fordelene med lån uten sikkerhet

 • Innvilget lån på dagen

 • Mange banker å velge mellom

 • Pengene kan brukes til hva du vil

 • Få betalt uforutsette utgifter

Ulempene med lån uten sikkerhet

 • Effektiv rente er høyere enn andre lån

 • Strenge krav til betjeningsevne

I tilfeller hvor du har bolig eller bil å stille til pant for få et lån, kan det være lurt å gjøre dette så lenge det ikke haster å få utbetalt pengene. Eller refinansiere lånet uten sikkerhet på boligen senere om det haster å få utbetalt pengene.

Få lån opptil 600 000 kr

Har du lite gjeld fra før og har god inntekt, kan du få innvilget lån opptil 600 000 kr hos enkelte banker. Om banken vurderer at du har for lite inntekt til å betjene et slikt lån selv, kan du eventuelt ha med samboer eller ektefelle på lånet som medlåntaker om han/hun også har inntekt.

Det finnes mange forskjellige årsaker til at nordmenn tar opp store lån uten sikkerhet.

Rehabilitering – Mange kjøper seg eldre boliger som har behov for en god del oppgradering av kjøkken, bad eller andre vesentlige ting som tak og mur. Har de et veldig høyt boliglån og har ikke mulighet til å låne opp mer på boligens verdi, kan et lån uten sikkerhet være redningen i slike tilfeller.

Etablering – Om du sitter inne med et godt forretningskonsept som kan gi deg en ekstra inntekt, eller kanskje erstatte jobben du har i dag, er det ikke uvanlig å låne penger for å komme i gang med firmaprosjektet. Men bedriftslån er vanskelig å få, og folkefinansiering kan ta veldig lang tid. Derfor kan lån uten sikkerhet være en rask og enkel løsning. Så lenge du tjener mer enn det du betaler i effektiv rente og har god betalingsevne på lånet, er det ingenting i veien for at du kan oppnå dine drømmer.

Investering – Ettersom det ikke er noe krav til hva du bruker pengene på, er det fullt lov å investere pengene for å få høyere avkastning på aksjer, eiendom, eller andre investeringer du ønsker å låne penger til. Det eneste du må være sikker på er at du kan få høyere avkastning enn renten du betaler på et lån uten sikkerhet, og har en klar strategi på dine investeringer.

Effektiv rente på lån uten sikkerhet

Har du planer om å ta opp et forbrukslån, er det viktig å få oversikt over alle kostnadene forbundet med lånet. I tilbudet du får fra bankene er det oppført både nominell rente og effektiv rente. For å se totalt hvor mye lånet vil koste deg i løpet av låneperioden, er det effektiv rente du skal forholde deg til. Kort fortalt, du kan få låne penger så lenge du har betjeningsevne til å betale tilbake.

Men kan effektiv rente på lån uten sikkerhet bli høyere i låneperioden?

Ettersom rentemarkedet kan endre seg i løpet av 5 år, er det mulig at renten kan øke noe i løpet av låneperioden. Om dette er tilfelle er banken lovpålagt til å sende deg et skriftlig varsel først, før de kan øke renten. Dette vil gi deg litt tid til å sjekke om du kan få bedre rente andre steder, og eventuelt refinansiere hos en annen bank for å redusere renteutgiftene dine.

Hvor ofte bør du refinansiere lån uten sikkerhet?

Det kan være lurt å ta en sjekke lånet ditt en gang i året. Markedet endrer seg raskt og det kommer stadig nye banker som vil ha gode kunder på lån uten sikkerhet. Så lenge du har vært pliktoppfyllende og betalt lånet i tide det siste året og har ingen betalingsanmerkninger, er det en stor fordel å sette lånet på anbud.

Det er en fordel å søke om refinansiering om du:

Har fått bedre inntekt det siste året

Inntekten din er den eneste banken har å gå etter på lån uten sikkerhet. Har du fått mer inntekt enn forrige år når du søkte om et forbrukslån, kan dette ha betydning for å få senket renten på lånet.

Nedbetalt mer gjeld

Har du mindre gjeld nå utover forbrukslånet, for eksempel at du har betalt ned mer på boliglån, billån eller studielån, kan dette også påvirke effektiv rente på et lån uten sikkerhet. Men ettersom banken du allerede har på forbrukslån ikke kjører årlige runder på sine kunder for å sette ned renten, er du nødt til å gjøre denne jobben selv.

Refinansiering av lån uten sikkerhet er enkelt hos oss

Din økonomiske situasjon endrer seg over tid, enten du har fått mindre gjeld eller høyere inntekt i løpet det siste året. Derfor bør du alltid sjekke lånet ditt minst 1 gang i året for å få priser fra andre selskaper.

Dette går ikke automatisk hos bankene, så du vil nok aldri oppleve at en bank ringer deg for å sjekke din økonomiske situasjon i dag for å sette ned renten.

Denne jobben må du dessverre gjøre selv, men den gode nyheten er at det er svært enkelt hos oss!

Her kan du søke til flere banker samtidig, og innhente det beste tilbudet for deg på en og samme søknad. Så har du 10 minutter til overs, hvorfor ikke bruke disse på å spare litt penger?

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Legg igjen en kommentar nedenfor.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 billigst lån uten sikkerhet (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst lån uten sikkerhet

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk