Lån uten kredittsjekk

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

Det er muligheter for å få lån uten kredittsjekk, da mange har en lav kredittscore hvor de ikke kan søke om lån hos tradisjonelle banker. I slike tilfeller skal vi se på alternativer til å låne penger på dagen uten kredittsjekk, og se på hvilke andre alternativer du har selv om du har en dårlig kredittscore
lan uten kredittsjekk

Lån uten kredittsjekk i Norge

Skal du låne penger fra hvilken som helst bank i Norge, må det utføres en kredittsjekk. Denne vurderingen er lovpålagt, og er til nytte for bankene for å se hvor mye du kan låne.

Før i tiden var det faktisk mulig å få smålån uten kredittsjekk på såkalte sms lån. Men disse er dessverre ikke tilgjengelig lengre.

Årsaken til at en kredittsjekk er så viktig er at det hjelper banken med å bestemme hvor mye du har råd til å låne, og et kan også hjelpe mer sårbare låntakere til å ikke pådra seg mer gjeld enn de tåler.

Men er det viktige ting du trenger et lån til, og ønsker ikke å ta en kredittsjekk, kan det være flere alternativer du kan prøve som ikke krever kredittsjekk i Norge. Hvis du vil vite mer, se informasjonen om forbrukslån på dagen.

Innvilget lån på dagen uten kredittsjekk

For å få lån uten kredittsjekk, må du prøve litt utradisjonelle metoder og gå utenom bankene. Det er ikke garantert at du får penger, men med litt innsats så kan disse løsningene hjelpe deg til å bli kvitt eventuelle betalingsanmerkninger eller inkassosaker slik at du etter hvert kan søke om et lån uten sikkerhet hos bankene.

Folkefinansiering

Er det snakk om et prosjekt du ønsker å finansiere eller trenger hjelp til å dekke store utgifter eller betale betalingsanmerkninger, kan folkefinansiering hjelpe deg. Mange nordmenn har fått hjelpe på slike plattformer for å bli kvitt betalingsanmerkninger. Ulempen er at slike løsninger tar veldig lang tid, i og med at du må finne flere som er interessert i å støtte deg.

Lån fra familie eller venner

Har du en vanskelig situasjon for tiden med å betale regningene dine, må du ikke nøle med å snakke om dette til venner og familie. Om de kan hjelpe deg ut av en vanskelig situasjon er dette det beste for alle. Etter at de har hjulpet deg med å betale betalingsanmerkninger, kan du raskt søke om lån med kredittsjekk etterpå, og dermed kunne betale tilbake venner og familie raskere.

Søk med medlåntaker

Om du ikke har god nok kredittscore til å få et lån, og både du og samboer har fast inntekt, kan samboer eller ektefelle stå som medlåntaker. Da vil det bli tatt en kredittsjekk av både deg og medlåntaker, slik at begge inntekter vil telle når dere skal søke om lån.

Men om dere velger denne løsningen, er det viktig å bli enige om premissene for å betale tilbake lånet. Ettersom begge står ansvarlige for å betale tilbake, er det veldig viktig at medlåntaker er klar over dette.

Søk om omstartslån

Et omstartslån er ikke et lån uten kredittsjekk, men du kan få innvilget et slikt lån om du har muligheten til å stille sikkerhet i egen bolig. Har du betalingsanmerkninger eller lav inntekt og en bolig med lite lån, kan det være mulig å søke om å få slått sammen boliglån, kreditter og andre lån du har for å få en enklere nedbetaling.

Finnes det fortsatt Sms lån uten kredittsjekk?

Sms lån uten kredittsjekk og sikkerhet var et enkelt alternativ før i tiden som ikke eksisterer lengre. Da kunne du låne små beløp helt ned til 1000 kr totalt og få sms lån på dagen.

Men etter innskjerpelser av regelverket for smålån uten kredittsjekk, er det dessverre ikke mulig å få slike lån lengre.

Det var også store ulemper med slike lån; renten var veldig høy, det var uoversiktlige avtaler, og gebyrene var høye.

I enkelte land er det fortsatt lovlig med sms lån uten kredittsjekk, men det er nok veldig usannsynlig at dette kommer tilbake igjen til Norge. Som nevnt ovenfor finnes det mange andre gode alternativer til å få et lån uten kredittsjekk, men dessverre er de ikke like raske som et sms lån på dagen.

De beste alternativene for sms lån

Kredittkort – Om det er snakk om et kortvarig lån som du kommer til å betale tilbake raskt, er det mye bedre å bruke et kredittkort i og med at du får en rentefri periode.

Smålån – Ønsker du lengre nedbetalingsperiode og summer over 20 000 kr, er det mulig å ta opp et smålån og det kreves ikke så høy inntekt for å få innvilget dette.

Lån uten sikkerhet på dagen

Om du har god inntekt og ikke har noen betalingsanmerkninger som står i veien for å få et lån, er det fullt mulig å få innvilget et lån uten sikkerhet på dagen. Men det er ikke mulig å få et slikt lån uten kredittsjekk i Norge, så du er nødt til å oppgi detaljer om din inntekt, gjeld og personnummer for å få låne penger fra banker som er lisensierte finans og kredittselskaper.

Hvordan kan du få innvilget lån på dagen?

 • Først fyller du ut hvor mye penger du ønsker å låne i vår lånekalkulator
 • Deretter fyller du ut dine personopplysninger og tar en rask kredittsjekk
 • Til slutt velger du det beste tilbudet du får og signerer med BankID

Vanlige spørsmål om lån uten kredittsjekk

Det er selvfølgelig mulig at du fortsatt har noen spørsmål, for å hjelpe deg på vei har vi listet opp de viktigste:

Hvor mye koster et lån uten kredittsjekk?

Den effektive rente er vært høye på slike lån, ettersom bankene ikke får noe opplysninger om du har betalingsanmerkninger eller har en god betalingsevne. Renten kan ofte være på over 30% eller høyere på lån uten kredittsjekk og sikkerhet i bolig, så disse anbefales ikke.

Er det fortsatt mulig å få sms lån i Norge?

Etter nye regelverk for raske lån uten kredittsjekk, er det ikke mulig å få sms lån i Norge lengre. Årsaken er at disse lånene er for risikable for bankene, og det var ingen begrensing for hvor mange lån personer kunne ha hos de forskjellige bankene.

Hva innebærer en kredittsjekk på lån uten sikkerhet?

En kredittsjekk går raskt og automatisk når du søker om et lån uten sikkerhet, og gir opplysninger til bankene om du for eksempel har betalingsanmerkninger eller om du har mye gjeld fra før.

Finnes det alternativer for lån uten kredittsjekk?

For finansielle institusjoner er det lovpålagt å ta en kredittsjekk når du søker om penger. Men du kan prøve private utlånere som venner, familie, folkefinansieringssider for å se om noen er villige til å hjelpe deg med et lån uten kredittsjekk.

Må jeg betale for en kredittsjekk?

Når du søker om et lån fra en bank, får du ingen regning på kredittsjekken. Det er gratis å uforpliktende å søke om lån i Norge, og innebærer ingen kostnader for deg om du ønsker bare å sjekke markedet for å se om du kan få et bedre lånetilbud andre steder.

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Välkommen till den här sidan. Jag hoppas att du hittar all den information du söker här. Är det något viktigt som jag inte har nämnt eller har du några frågor? Lämna en kommentar nedan.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 lån uten kredittsjekk (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst lån uten kredittsjekk

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk