Lån til oppussing

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

Det kan være mange årsaker til at du trenger et lån til oppussing, og det kan være vanskelig å få et opplån på boliglån om du er nyetablert og har et vesentlig behov for oppgraderingene i hjemmet. Et forbrukslån koster kanskje noe mer, men vi skal gi deg tips og råd her for hvordan du kan redusere kostnadene dine om du har behov for er forbrukslån til oppussing.
lan opussing

Du kan låne til oppussing opptil 600 000 kr

Et forbrukslån kan være stort nok til å dekke både små og store prosjekter i hjemmet. Enkelte banker kan faktisk gi opptil 600 000 kr i lån uten sikkerhet som du kan bruke til hva som helst.

Du kan for eksempel

 • Pusse opp kjøkkenet

 • Fikse lekkasjen på taket

 • Lage en ny gårdsplass

 • Oppgradere kjeller eller loft

 • Pusse opp badet

Hva du bruker pengene på er opp til deg, ettersom bankene trenger ikke å vite hvorfor du lånet pengene.

Et lån uten sikkerhet trenger bare noen få kriterier oppfylt som gjør at du er i stand til å betjene lånet. Hvor mye du kan få er opp til banken å vurdere, men det viktigste er at du har fast inntekt og jobb, er over 20 år og har ingen betalingsanmerkninger.

Et alternativ når du ikke kan øke boliglånet

Bankene i Norge kan gi deg lån til oppussing av bolig, men dette krever en ny verdivurdering av boligen. Har du nylig kjøpt en bolig som trenger vesentlige oppgraderinger på bad eller andre rom for at boligen skal være levelig, kan det bli vanskelig å få lån fra tradisjonelle banker.

Årsaken er at de ikke kan gi deg lån på mer enn 85% av boligens verdi. Har du nylig kjøpt boligen er det selvsagt at det ikke har blitt den større verdiøkningen siden du flyttet inn, og i hvert fall ikke om det er snakk om en bolig med vesentlige vedlikeholdsbehov.

Et annet alternativ kan være et fleksilån, som innebærer at du har lite gjeld på boligen og kan låne opptil 60% av boligens verdi og forsyne deg av pengene når du trenger det. Men for nyetablerte på markedet er dette som regel ikke et alternativ, og de er derfor nødt til å se seg om for andre løsninger for lån til oppussing som forbrukslån eller låne fra familie og venner.

Men selv om du tar opp et kortsiktig forbrukslån, er det fortsatt mulig å refinansiere denne gjelden etter hvert, og «bake» det inn i boliglånet. Vil du vite mer? Se så all informasjon om et forbrukslån.

Få en ny verdivurdering etter oppussing

Oppussing kan ha en stor effekt på verdivurderingen av boligen. Har du for eksempel skiftet tak, fjernet sopp og råte fra kjelleren, eller oppgradert bad eller kjøkken, kan det være lurt å ta en ny verdivurdering etter at du har pusset opp hjemmet.

Andre ting som kan påvirke verdistigninger er om du hadde en lav energiklasse på huset da du kjøpte det, og har for eksempel installert smart varmestyring eller isolert hjemmet bedre for å redusere strømforbruket.

Om du ser at boligen har steget i verdi etter en ny verdivurdering, kan du refinansiere forbrukslånet og heller øke boliglånet når banken ser at du har nok sikkerhet.

Å ta opp et usikret lån til oppussing kan altså være en god investering, og i tillegg gi deg drømmehjemmet på kortere tid enn om du måtte spare opp penger selv.

Enova gir støtte til oppussing

Enova er en støtteorganisasjon under olje- og energidepartementet som gir støtte til både små og store prosjekter løpende gjennom hele året. Men visste du at de kan også gi privatpersoner støtte til oppussing av boligen?

Skal du for eksempel oppgradere bygningskroppen, ventilasjonssystemet eller installere smart varmestyring for å redusere varmeutslipp, kan du søke om flere forskjellige stønader fra Enova for å få dekket noe av kostnadene.

Høres dette ut som noe for deg, kan du gå på Enova sine nettsider og søke om støtte i tillegg til lån til oppussing, slik at du kan kanskje greie deg med et litt mindre lån enn det du hadde beregnet.

Når du ikke har noen annet alternativ

Det er fint å vite at du kan få penger til å bruke på hvilke som helt oppgraderinger i hjemmet. Ofte er det veldig gode grunner til at folk tar opp lån til oppussing, ikke bare fordi de vil ha en penere hjem.

Når de får ingen hjelp andre steder, er det først da de søker om et forbrukslån, og er veldig glad for hjelpen de får.

Typiske årsaker er:

Kjøpt katta i sekken

Har noen kjøpt deg en eldre bolig som har et stort oppussingsbehov på grunn av tidligere skader før du kjøpte boligen, kan det være at du får avslag på å få dekket kostnadene på forsikringen. Dette kan for eksempel være at tidligere eiere har prøvd å skjule disse skadene, og kommer til rede etter at du man har flyttet inn.

Det kan godt være at en erstatning fra selger, men slike prosesser kan ta lang tid. Derfor er det en stor fordel å kunne låne pengene du trenger for å gjøre nødvendig oppussing med en gang.

Dårlig isolering

Bygningslover setter strenger og strengere krav til energibruk og hvordan energien forvaltes i hjemmet. Om du for eksempel trenger å pusse opp fasade eller isolere bedre, kan dette fort bli veldig kostbart på gamle boliger. Det blir bare flere og flere som trenger et lån til oppussing for å følge opp nye lover og regelverk.

Helsefarlig innemiljø

Sopp og råte ser ikke bare stygt ut, det kan også forårsake sykdom og helseproblemer for dem som lever med det. Et dårlig inneklima kombinert med dårlig ventilering kan forårsake mange helseplager, og er ikke noe du kan vente med å utføre for at boligen skal være levelig for familien.

Du trenger ikke vente

Har du viktige oppussingsprosjekt på boligen du ikke har råd til selv eller ikke får lån til på den tradisjonelle måten, kan du søke om å få hjelp hjelp fra våre banker. Søknadsprosessen får raskt, og du kan søke til flere samtidig for å se hvem som kan gi deg det billigste lånet for oppussing.

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 billigst Lån til oppussing (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst Lån til oppussing

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk