Lån med betalingsanmerkning

av | jul 1, 2022 | 0 kommentarer

Er det mulig å få hjelp til å få lån med betalingsanmerkning? Det er ikke lett, men det er noen muligheter du har selv om du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker. Men aller helst er det lurt å rydde opp i økonomien sin først og så eventuelt søke om lån for å få en bedre avtale om rente og betingelser for tilbakebetaling.
Lån med betalingsanmerkning

Veien til å få lån med betalingsanmerkninger og inkasso

I Norge er det veldig vanskelig å få et lån om su allerede har fått en betalingsanmerkning. Derfor anbefaler vi at du prøver forskjellige metoder for å rydde opp i økonomien først, da lån med betalingsanmerkning kan være veldig kostbare. Hvis du vil vite mer, se informasjonen om forbrukerkreditter.

Få en oversikt over det du skylder

Ikke utsett med å snakke med inkassoselskaper om hvor mye du skylder. Kanskje de kan finne en løsning til deg for å nedbetale gjelden raskere.

Forhandle frem en avtale

Inkassoselskap er interessert i å få tilbake pengene sine, og de er veldig interessert i å finne en løsning for at du skal få kunne betale tilbake pengene og fortsatt har nok til å overleve.

Sett inn sparetiltak

For å bli kvitt betalingsanmerkninger fortere, kan du også sette inn sparetiltak selv for å betale gjelden. Jo raskere du blir kvitt betalingsanmerkninger, jo raskere kan du få lån. Er hele gjelden nedbetalt er det som regel ingen problem med å søke om et lån så lenge du har penger til å betjene de månedlige avdragene.

Du kan søke om lån til flere banker

Om du ikke har muligheten til å rydde opp i betalingsanmerkningen uten å få hjelp til å nedbetale gjelden, er det noen banker i Norge som kan hjelpe deg med å få et lån likevel.

Men slik lån krever litt, og du må som regel snakke med banken først om hvordan dere skal rydde opp i sakene.

Den første forutsetningen er at du har egen bolig med lite gjeld, og det er da viktig at du ikke har betalingsanmerkning til banken du har boliglånet i. Dette vil se veldig negativt ut på en søknad om lån, ettersom den eneste måten du kan få et lån med betalingsanmerkning er som du har en bolig du kan stille som sikkerhet.

Lånene blir slått sammen

Om du vi ha et lån selv om du har betalingsanmerkninger og inkasso, kan du ikke har et separat lån for å rydde opp i økonomien. Du må samle boliglånet og eventuelle andre lån hos selskapet som hjelper deg.

Slike lån har ganske høy rente i forhold til tradisjonelle boliglån, men fordelen er at dette lånet gir deg muligheten til å handle mer fritt i hverdagen. Har du betalingsanmerkninger og inkasso kan du for eksempel ikke få abonnement og må forskuddsbetale alt.

Dette gjelder forsikringsavtaler, mobilabonnement, bredbånd, kabel tv, og alle andre tjenester vi bruker i hverdagen, og det er veldig få som har mulighet til å forskuttere alle tjenester de trenger for ett år av gangen.

Derfor finnes det heldigvis enkelte banker som kan gi lån selv med betalingsanmerkning, men lånene innvilges på strenge kriterier til sikkerhet i eiendom, og at du har evne til å betale lånet. Har du dette på plass, er det godt å vite at du kan rydde opp i økonomien, og kunne benytte deg av vanlige tjenester uten å måtte forskuttere hele tiden for alt du har behov for i hverdagen.

Ingen garanti for å få lån med betalingsanmerkning

Selv om det finnes banker som er villige til å hjelpe personer som har betalingsanmerkninger, er det ingen garantier for at du skal få et lån.

Det er flere kriterier du blir målt på i forhold til betalingsevne, alder, sikkerhet og eventuelt om du har en kausjonist som kan stille sikkerhet for deg.

Kan jeg få lån med inkasso?

Om du har fått et inkassovarsel, er ikke dette ensbetydende med at du har fått en betalingsanmerkning. Dette betyr at du mest sannsynligvis kan fortsatt rydde opp økonomien din og få et lån uten sikkerhet.

Du kan derimot ikke søke om et vanlig forbrukslån med en betalingsanmerkning på grunn av inkassosaker som har blitt purret flere ganger og at det er varslet om rettslige skritt.

Gir opp til 600 000 kr i forbrukslån

Enkelte banker kan gi deg opptil 600 000 kr om du har god inntekt og ingen betalingsanmerkninger, og du står fritt til å velge den banken som passer best for deg.

Om du har betalingsanmerkninger anbefaler vi at du tar de nødvendige skrittene for å bli kvitt disse først. Du kan for eksempel snakke med kommunen om gjeldsordning eller andre type ordninger som kan være aktuelle i din sak.

Ofte stilte spørsmål om lån med betalingsanmerkninger

Det er selvfølgelig mulig at du fortsatt har noen spørsmål, for å hjelpe deg på vei har vi listet opp de viktigste:

Hvor mye koster et lån med betalingsanmerkninger?

Dette kommer litt an på hvor mye du kan stille i sikkerhet, og din betalingsevne til banken. Det er ikke sikkert at du kan få lån med betalingsanmerkninger, men enkelte har fått hjelp om de har en vanskelig situasjon.

Kan jeg få et lån med betalingsanmerkninger uten sikkerhet?

Ingen norske banker har lov til å gi en person med betalingsanmerkninger lån uten sikkerhet i bolig eller eiendom. I tillegg må søknaden vurderes nøye for å se om du kan betjene lånet.

Hvorfor er det så vanskelig å få lån med betalingsanmerkninger?

Hovedårsaken er at du har en dårlig betalingshistorikk, og da er det vanskelig at bankene vil ta sjansen på å ha deg som kunde. det er heller ikke mulig å få lån dersom du ikke har mulighet til å stille sikkerhet for lånet, eller stille en kausjonist som kan stille en garanti.

Hvor kan jeg søke om lån med betalingsanmerkning?

Det er foreløpig få banker som tilbyr dette. Du kan søke til Bank 2, Bluestep eller Svea Finans as som har muligheter for å refinansiere gjelde selv med betalingsanmerkninger.

Jeg har ubetalte regninger, kan jeg låne for å betale disse?

Så lenge disse ikke har gått til inkasso, er det ikke for sent til å søke om et lån. Da kan du søke om et vanlig forbrukslån uten å måtte stille sikkerhet i bolig.

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Välkommen till den här sidan. Jag hoppas att du hittar all den information du söker här. Är det något viktigt som jag inte har nämnt eller har du några frågor? Lämna en kommentar nedan.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3  Lån med betalingsanmerkning (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Billigst Lån med betalingsanmerkning

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk