Lån 100000

av | jul 18, 2022 | 0 kommentarer

Iblant holder det ikke med smålån til prosjekter eller planer du ønsker å realisere i livet. Lån 100000 og oppover til hva du vil, men vær sikker på at økonomien din tåler et så stort lån, og at du ikke angrer i ettertid. Her skal vi gå gjennom flere tips til deg som ønsker å søke på lån 100000 og mer, og hva du må være klar over om lån uten sikkerhet.

100000 kr lan

Flere banker tilbyr lån opptil 100 000 kr

Forbrukslån har gitt mange friheten til å handle slik handle slik de vil uten å måtte ta sikkerhet i boligen. Enten du trenger et lån til oppussing av badet, kjøpe inn møbler eller andre viktige varer, er det greit å vite at du har et alternativ hvor du ikke trenger å oppgi hva du skal bruke pengene til.

Men med frihet kommer det også forpliktelser. Det høres flott ut å kunne få et lån på 100000 kr på dagen, men har du råd til dette? Når du låner penger er det viktig at du tenker over din egen betalingsevne.

Bankene har selvfølgelig sine egne retningslinjer for å innvilge et lån, men det er viktig at du er ærlig med deg selv og går gjennom de utgiftspostene du ikke kan unnvære. I tillegg er det lurt å legge opp en god plan for nedbetalingstid og se om det er muligheter for å spare inn på enkelte ting for å bli raskere gjeldfri.

Lån 100000 til hva du vil, men vær sikker på at du velger den beste avtalen for deg.

Heldigvis kan du velge mellom flere banker samtidig hos oss, og velge det beste tilbudet på renter og avdrag, slik at du vet at du har den beste avtalen på markedet ut i fra din økonomi.

Finn den beste avtalen på effektiv rente

Når du søker om lån til flere banker, kommer du helt sikkert til å merke forskjeller i renten bankene vil gi deg. Dette er fordi bankene måler deg på forskjellige kriterier som for eksempel tidligere kundehistorikk.

For å prøve å forklare dette enkelt: En bank som har en dårlig historikk med personer i samme situasjon som deg, vil gi en litt høyere rente enn de bankene som ikke har det.

Lån uten sikkerhet har veldig høy risiko for bankene, og det er derfor de er nødt til å sette renten opp i forhold for eksempel boliglån.

For å finne den beste avtalen må du først og fremst se på den effektive renten i avtalen. Denne inkluderer alle utgiftene som er forbundet med lånet.

Om du kan få et lån på 100000 kr er opp til banken å vurdere, og i enkelte tilfeller er det ikke sikkert at du får tilbud om så mye om banken mener du har for lav betjeningsevne på låne.

Nominell rente forteller ikke hele sannheten

Den nominelle renten som du får i tilbudet er kun rentesatsen banken har gitt deg på lånet. Denne sier deg ingenting om den total kostnaden per måned, og det er derfor den effektive renten er det viktigste å se på.

Du bør helle ikke se deg blind på det månedlige beløpet du skal betale, da enkelte banker kan kanskje sette en lengre betalingsperiode i forhold til en annen bank. Søker du om et nytt forbrukslån kan du maks få 5 års nedbetaling, mens enkelte banker vil kanskje kun gi deg 3 år på å nedbetale gjelden.

Lån uten sikkerhet over 100000 kr

Det finnes også muligheter for å låne større beløp enn 100000, og det er enkelt å beregne hvor mye du an låne hos oss med vår lånekalkulator.

Men hva krever bankene av de for at du skal få låne et enda høyere beløpet enn 100000? Det viktigste er at du har en god betjeningsevne for lånet, og dette betyr at må ha en

 • God betalingshistorikk
 • Fast inntekt
 • Er minst 20 år gammel

Det er veldig sjeldent at banker gir lån over 100000 kr til personer som er for unge og har lite inntektsår å vise til. Er du helt fersk og nyutdannet skal det mye til for å få lån 100000 kr og oppover.

Men har du noen i familien som kan stå som medlåntaker og har en god inntekt, kan dette hjelpe deg med å få innvilget større forbrukslån. Men da må du være tydelig på at medlåntaker også står ansvarlig om gjelden ikke blir tilbakebetalt.

Lån 100000 kr til det du vil

Som nevnt tidligere er det ingen krav til hva du bruker pengene på. Kanskje du har en forretningside du ønsker å prøve, eller kanskje du ønsker å investere pengene i noe som kan gi merverdi på lang sikt.

Det er for eksempel ikke uvanlig at folk tar opp lån 100000 kr og mer for å realisere sine drømmer om å:

 • Starte sin egen bedrift
 • Investere i selskaper/aksjer
 • Kjøpe eiendom

Alle disse kan gi deg mer avkastning enn det du betaler i rente på lånene over tid, så lenge du vet hva du driver med. Det er nok mange som sitter med et forretningskonsept de ønsker å starte og vet at de kan tjene penger på det, men har dessverre ikke kapital nok til å realisere drømmen – Så hvorfor ikke investere i seg selv?

Vel, selv om du kanskje har muligheten til å få lån 100000 kr og oppover med en gang, må du likevel gjøre grundig forskning for å se om dine planer er bærekraftige.

Får du for eksempel avslag om et bedriftslån, kan dette være et varsel om at ideen din ikke er så veldig god likevel. Derfor må du spørre deg selv – er det verdt risikoen?

Legg en god forretningsplan først og få feedback av andre entreprenører, eller venner og familie om hva de synes om konseptet først.

Så enten du har planer om å investere i et nytt selskap, Bitcoin, eiendom eller en aksje du har fått tips er helt opp til deg. Men sørg for at du vet hva du investerer pengene i, og ta dine forholdsregler i forhold til risiko.

 

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Legg igjen en kommentar nedenfor.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

expert
Erik Smollon

Låneekspert

Velkommen til denne siden. Jeg håper du finner all informasjonen du leter etter her. Er det noe viktig jeg ikke har nevnt eller har du spørsmål? Skriv en kommentar nedenfor.

 • Få svar direkte på skjermen
 • Du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter
 • Innfri lånet når du vil, uten ekstra kostnad


★★★★: 4,7/5

N
Spar tid og penger
N
100 % uavhengig
N

Pålitelige lån sammenligne

Top 3 beste forbrukslån med lav rente (2022)

Beste vurdering
Sammenlign og find bedste lån
 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert


★★★★: 4,7/5

Mest populær
Hjulpet mere end 100.000 danskere
 • Lave renter
 • Hurtigt svar
 • Gratis og uforpligtende ansøgning


★★★★: 4,5/5

Mest fleksibel
Find hurtigt og gratis det billigste lån
 • Fra 3.000 kr. til 500.000 kr
 • Få tilbud med det samme
 • Behøver ikke stille sikkerhed for lånet


★★★★: 4,3/5

Ser du etter et lån med lav rente?

Velger du det lånet som passer best for din livsstil?

N

De Beste Prisene På Rad, Spar Tid Og Penger Ved Å Sammenligne

N

Sammenlign Lån Gratis Og Uforpliktende

N

Komplett Og Uavhengig Sammenligning Av Et Beste Lav Rente Lån

Lån 100000 KR uden kreditsjekk

N

Sammenligning alle leverandører i 2022

N
100 % uavhengig og transparent
N
Spar tid og penger
N
De beste rentene på et øyeblikk